Polévka z podmáslí kořeněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Nové koření celé
  • 5 g Kmín drcený
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1000 ml Podmáslí kysané 1%
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2063 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 223.6 mg
  • Vláknina 3871.5 mg
  • Vitamín A 3871.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme, přisypeme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme podmáslí, rozšleháme metlou, přivedeme k varu a ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a drceným kmínem, povaříme pár minut, aby polévka natáhla vůni koření.

  • 2

    Do talířů vložíme vařené brambory a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu