Polévka z podmáslí kořeněná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2063 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 223.6 mg
- Vláknina 3871.5 mg
- Vitamín A 3871.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme, přisypeme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme podmáslí, rozšleháme metlou, přivedeme k varu a ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a drceným kmínem, povaříme pár minut, aby polévka natáhla vůni koření.
-
2
Do talířů vložíme vařené brambory a zalijeme horkou polévkou.