Kopřivová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1690 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 763.7 mg
- Vláknina 15016.5 mg
- Vitamín A 15016.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
2
Mladé kopřivy a pažitku posekáme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
-
3
Do vývaru přisypeme mrkev, celer, petržel, brambory a povaříme 5 minut. Přidáme kopřivy s pažitkou, česnek a dovaříme. Minutu před koncem vaření v hrnku rozkvedláme 2 vejce a pomalu přilijeme do polévky, vidličkou ihned rozmícháváme.
-
4
Polévku rozdělíme do talířů a podáváme horkou.