Kopřivová polévka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 4 g Kmín drcený
  • 300 g Kopřiva
  • 30 g Petržel kořen
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1690 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 763.7 mg
  • Vláknina 15016.5 mg
  • Vitamín A 15016.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    Mladé kopřivy a pažitku posekáme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

  • 3

    Do vývaru přisypeme mrkev, celer, petržel, brambory a povaříme 5 minut. Přidáme kopřivy s pažitkou, česnek a dovaříme. Minutu před koncem vaření v hrnku rozkvedláme 2 vejce a pomalu přilijeme do polévky, vidličkou ihned rozmícháváme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme horkou.

Komentáře k receptu