Dunajské klobásy s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole cannellini
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1043 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 502.1 mg
  • Vláknina 3550 mg
  • Vitamín A 3550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Propícháme klobásy vidličkou a pečeme je na předehřátém grilu 12 minut. Poté je dáme stranou a udržujeme teplé.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidáme do pánve rajčata a 5 minut podusíme za občasného míchání, aby se trochu odpařila voda a omáčka zhoustla.

  • 3

    Přidáme do směsi fazole cannellini, rajčatový protlak a klobásky. Prohříváme 5 minut, přidáme 4 lžíce vody. Podáváme horké.

Komentáře k receptu