Dunajské klobásy s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1043 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 84 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 502.1 mg
- Vláknina 3550 mg
- Vitamín A 3550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Propícháme klobásy vidličkou a pečeme je na předehřátém grilu 12 minut. Poté je dáme stranou a udržujeme teplé.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidáme do pánve rajčata a 5 minut podusíme za občasného míchání, aby se trochu odpařila voda a omáčka zhoustla.
-
3
Přidáme do směsi fazole cannellini, rajčatový protlak a klobásky. Prohříváme 5 minut, přidáme 4 lžíce vody. Podáváme horké.