Vepřové uzené nadívané ovocem
Suroviny
- 60 g Čočka jedlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Meruňky kompot
- 4 plátek Uzené maso vařené
- 4 polévková lžíce Džus meruňkový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Žervé
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 1 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 198 mg
- Vláknina 10893 mg
- Vitamín A 10893 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme celer a čočku. Zalijeme vařící vodou a vaříme 18 minut, až změknou. Pokud je třeba, přidáme ještě vodu. Na poslední minutu vaření přihodíme nasekané jarní cibulky a necháme stát pod pokličkou 10 minut.
-
2
V každém uzeném plátku prořízneme kapsu. Čočku procedíme a smícháme s polovinou šalvěje i s meruňkami, osolíme, opepříme. Směsí naplníme kapsy. První dva plátky pokryjeme papírovým ubrouskem a dáme do mikrovlné trouby na 4 minuty (nastavíme nejvyšší výkon). Poté přemístíme na ohřáté talíře, přikryjeme a udržujeme v teple.
-
3
V hrnečku smícháme Solamyl s trochou vody, přidáme meruňkový džus a pomerančovou kůru i šťávu. Přikryjeme pokličkou, vložíme do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Každých 30 vteřin omáčku zamícháme. Přidáme žervé, zbývající šalvěj a vložíme ještě na 30 vteřin do mikrovlnné trouby, aby se omáčka prohřála.
-
4
Podáváme s omáčkou.