Pirohy s plíčkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 22 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 68.4 mg
- Draslík 186.6 mg
- Vláknina 6476.3 mg
- Vitamín A 6476.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
-
2
Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
-
3
V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
-
4
Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.