Treska plněná šunkou a sýrem
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 100 g Šunka dušená
- 1000 g Treska aljašská
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 369.6 mg
- Draslík 1063.2 mg
- Vláknina 911.3 mg
- Vitamín A 911.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs.
-
2
Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.