Kapr se žampionovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 48 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 334.7 mg
- Draslík 999.7 mg
- Vláknina 873.8 mg
- Vitamín A 873.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla.
-
3
Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami.