Kapr se žampionovou nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 334.7 mg
  • Draslík 999.7 mg
  • Vláknina 873.8 mg
  • Vitamín A 873.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra uvnitř osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na kousku másla.

  • 3

    Žloutky utřeme se 40g másla, vmícháme žemle navlhčené mlékem, nasekanou petrželku, pepř, osmažené žampiony a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Nádivkou naplníme kapra, zašijeme nebo sepneme jehlami a vložíme do pekáčku na zbylé máslo.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut za občasného podlévání horkou vodou.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu