Jemný pomerančový dezert
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 400 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 3 ks Pomeranče
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 47 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 455.9 mg
- Draslík 263.5 mg
- Vláknina 5760 mg
- Vitamín A 5760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr, žloutky, přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku, vše zlehka promícháme.
-
2
Plech vyložíme pečicím papírem a potřeme máslem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku, hladkou trubičkou vytvoříme na plech piškoty. Posypeme je cukrem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
-
3
Hotové piškoty opatrně sejmeme z papíru, rozložíme na mísu, pokapeme šťávou vymačkanou z pomerančů a žloutkovým krémem, na chladném místě necháme 3 - 4h ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit ušlehanou smetanou a dílky pomeranče.
-
4
Krém: smícháme všechny uvedené ingredience a v míse třeme cca 15 - 20 minut.