Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou
Suroviny
- 500 g Jablka
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 240 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Tvaroh tvrdý
- 20 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr krystal
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 20 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 87.7 mg
- Draslík 103.6 mg
- Vláknina 6136.9 mg
- Vitamín A 6136.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.
-
2
Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.
-
3
Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.
-
4
Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.