Karbanátky z rýže

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 300 g Strouhanka
  • 50 g Cibulka jarní
  • 250 g Rýže jasmínová
  • 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1157 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 579.7 mg
  • Vláknina 19380 mg
  • Vitamín A 19380 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a smícháme s kousky tuňáka.

  • 2

    Přidáme nastrouhanou cuketu, vejce, nasekanou jarní cibulku a trochu strouhanky.

  • 3

    Osolíme, opepříme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které vytvoříme 8 menších karbanátků. Ty obalíme ve zbytku strouhanky, rozložíme na vymazaný plech, potřeme olejem a upečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Podáváme ozdobené kolečky citronu.

Komentáře k receptu