Bramborové noky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Bramborové noky
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 10 ml Citronová kůra
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 42.2 mg
  • Draslík 349 mg
  • Vláknina 8567.5 mg
  • Vitamín A 8567.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramborové noky opečeme na másle asi 5 minut dozlatova. Mezitím nasypeme do mísy hrášek, zalijeme vroucí vodou, necháme 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přisypeme k nokům, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme a zamícháme.

  • 2

    Zakapeme citronovou šťávou a rozdělíme na talíře. Podáváme posypané parmezánem a nasekaným oreganem.

Komentáře k receptu