Bramborové noky s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 42.2 mg
- Draslík 349 mg
- Vláknina 8567.5 mg
- Vitamín A 8567.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bramborové noky opečeme na másle asi 5 minut dozlatova. Mezitím nasypeme do mísy hrášek, zalijeme vroucí vodou, necháme 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Přisypeme k nokům, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme a zamícháme.
-
2
Zakapeme citronovou šťávou a rozdělíme na talíře. Podáváme posypané parmezánem a nasekaným oreganem.