Parmezánová polévka s petrželkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 700 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1754 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 1205.7 mg
  • Vláknina 15030 mg
  • Vitamín A 15030 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku, olej a parmezán dohladka rozmixujeme a dáme do servírovací misky.

  • 2

    Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.

  • 3

    V misce rozmixujeme ručním mixérem mléko s parmezánem a přilijeme k bramborám, necháme 5 minut povařit. Podáváme s petrželkovým pestem.

Komentáře k receptu