Parmezánová polévka s petrželkovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1754 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 1205.7 mg
- Vláknina 15030 mg
- Vitamín A 15030 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku, olej a parmezán dohladka rozmixujeme a dáme do servírovací misky.
-
2
Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno a nasekaný česnek, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.
-
3
V misce rozmixujeme ručním mixérem mléko s parmezánem a přilijeme k bramborám, necháme 5 minut povařit. Podáváme s petrželkovým pestem.