Jabčánková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 12 g
- Sodík 30101 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 656 mg
- Vláknina 5672.5 mg
- Vitamín A 5672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.
-
2
Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.
-
3
V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.
-
4
Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.