Sýrová omáčka ke klobáse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 g Sýr Gouda 45%
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Klobása uzená
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 438.6 mg
  • Draslík 226.5 mg
  • Vláknina 3056.5 mg
  • Vitamín A 3056.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 637.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.

  • 3

    Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.

  • 4

    Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu