Vafle s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Tuk
  • 15 g Cukr vanilka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Cukr moučkový
  • 80 g Šlehačka ve spreji
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Likér meruňkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 344.6 mg
  • Vláknina 4615 mg
  • Vitamín A 4615 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle.

  • 3

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet.

  • 4

    Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu