Pilaf ze skopové plece se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 48 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 76 mg
- Vláknina 5097.5 mg
- Vitamín A 5097.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme olej, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji, Osolíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2cm nad rýži. Pod pokličkou dusíme rýži téměř doměkka.
-
2
Omyté skopové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (můžeme použít tlakový hrnec.)
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem ze skopového masa a omáčku chvíli povaříme.
-
4
Do rýže vmícháme uvařené maso nakrájené na kostky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.