Šťouchané brambory – tlučeňáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 l Podmáslí kysané 1%
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 812.7 mg
  • Vláknina 10203.5 mg
  • Vitamín A 10203.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem.

  • 3

    Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím.

Komentáře k receptu