Šťouchané brambory – tlučeňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 16 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 812.7 mg
- Vláknina 10203.5 mg
- Vitamín A 10203.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem.
-
3
Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím.