Quiche s cuketou
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Zakysaná smetana
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 377.9 mg
- Vláknina 7423.1 mg
- Vitamín A 7423.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu připravíme k použití dle návodu na obalu. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata polijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Následně nakrájíme na tenké plátky. Cuketu taktéž nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a opečeme plátky cukety. Následně přidáme a trochu podusíme cibuli a česnek.
-
3
Nasekáme petržel a smícháme s nastrouhaným ementálem a smetanou. Krém pak osolíme, opepříme a přidáme špetku mleté papriky.
-
4
Těsto vložíme do formy na quiche, vytvarujeme a rovnoměrně posypeme cibulovo-česnekovou směsí, plátky rajčete a cukety a nakonec zalijeme smetanovým krémem.
-
5
Vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 40 minut.