Fazolkový nákyp se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 200 g Šunka dušená
  • 10 g Sádlo škvařené
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 216.4 mg
  • Draslík 480.7 mg
  • Vláknina 10800 mg
  • Vitamín A 10800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky překrojíme na poloviny, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do sádlem vymazané nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy nadrobno nakrájené šunky. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. Připravené suroviny chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po chvíli vše zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pokrm dopékáme asi 20 minut a krátce před koncem pečení nákyp posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu