Fazolkový nákyp se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 216.4 mg
- Draslík 480.7 mg
- Vláknina 10800 mg
- Vitamín A 10800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky překrojíme na poloviny, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Do sádlem vymazané nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy nadrobno nakrájené šunky. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. Připravené suroviny chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Po chvíli vše zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pokrm dopékáme asi 20 minut a krátce před koncem pečení nákyp posypeme nastrouhaným sýrem.