Pikantní guláš s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Játra vepřová
  • 400 g Vepřový bok uzený
  • 200 g Lečo sterilované
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 470.3 mg
  • Vláknina 2714.5 mg
  • Vitamín A 2714.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájený bůček, játra, podusíme, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme 20 minut.

  • 2

    Na kolečka nakrájíme papriku, feferonky, přisypeme do hrnce, vlijeme lečo a kečup. Na pánvičce připravíme zásmažku z 1 lžíce sádla a mouky, osmažíme, vsypeme do guláše a povaříme ještě asi 10 minut.

Komentáře k receptu