Pikantní guláš s játry
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
- 400 g Vepřový bok uzený
- 200 g Lečo sterilované
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 136.4 mg
- Draslík 470.3 mg
- Vláknina 2714.5 mg
- Vitamín A 2714.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájený bůček, játra, podusíme, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme 20 minut.
-
2
Na kolečka nakrájíme papriku, feferonky, přisypeme do hrnce, vlijeme lečo a kečup. Na pánvičce připravíme zásmažku z 1 lžíce sádla a mouky, osmažíme, vsypeme do guláše a povaříme ještě asi 10 minut.