Salát s pečenými paprikami a bylinkami
Suroviny
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Bazalka
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 5 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 89.2 mg
- Vláknina 5708.3 mg
- Vitamín A 5708.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si opečeme v troubě papriky. Pečeme 10 minut a často otáčíme. Horké papriky vložíme do igelitového sáčku, který zavážeme a necháme vychladnout. Uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
2
Nakládané pesto s olejem a citrónovou šťávou smícháme v míse. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou. Necháme vychladnout.
-
3
Papriky vyndáme ze sáčku a opláchneme pod studenou vodou. Opečenou slupku oloupeme, vyjmeme jádra se zrníčky a osušíme je.
-
4
Papriky, bazalku, koriandr a česnek si pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme servírovat.