Pohankové noky s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 8 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 80.7 mg
- Vláknina 4984 mg
- Vitamín A 4984 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
-
2
Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.
-
3
V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.
-
4
Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.