Pirohy s houbami a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 150 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 100 g Houby čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 5712 mg
  • Vitamín A 5712 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.

  • 3

    V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.

  • 4

    Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu