Palibrada – pikantní zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 23.3 mg
  • Draslík 372.1 mg
  • Vláknina 8481.5 mg
  • Vitamín A 8481.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 389.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme.

Komentáře k receptu