Palibrada – pikantní zelí
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 372.1 mg
- Vláknina 8481.5 mg
- Vitamín A 8481.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 389.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme.