Pečené mleté bifteky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Houby čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 163.1 mg
  • Vláknina 2356.3 mg
  • Vitamín A 2356.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené houby, strouhanku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsy vytvarujeme 8 tenkých bifteků. Vložíme je do pekáče propláchnutého studenou vodou, povrch poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli bifteky obrátíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a dopečeme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Komentáře k receptu