Gratinované sekané řízky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 44 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 939.8 mg
- Vitamín A 939.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky a navhlčíme mlékem. Po chvíli žemli vymačkáme a v míse promícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem.
-
2
Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Vyjmeme na čistou pánev.
-
3
Řízky poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, kousky másla a plátky sýru. Gratinujeme pod grilem nebo v rozpálené troubě, až se sýr roztaví.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.