Gratinované sekané řízky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 80 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 100 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 939.8 mg
  • Vitamín A 939.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky a navhlčíme mlékem. Po chvíli žemli vymačkáme a v míse promícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem.

  • 2

    Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Vyjmeme na čistou pánev.

  • 3

    Řízky poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, kousky másla a plátky sýru. Gratinujeme pod grilem nebo v rozpálené troubě, až se sýr roztaví.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu