Vařené vepřové na dvakrát
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
- 125 g Bambusové výhonky
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sherry brandy
- 1 kávová lžička Fazolová omáčka s chilli
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 497.8 mg
- Vláknina 2939 mg
- Vitamín A 2939 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.
-
2
Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.
-
3
Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.
-
4
Podáváme horké.