Vařené vepřové na dvakrát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová kýta
  • 125 g Bambusové výhonky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Fazolová omáčka s chilli
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 497.8 mg
  • Vláknina 2939 mg
  • Vitamín A 2939 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.

  • 2

    Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.

  • 3

    Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu