Červená vepřová pečeně
Suroviny
- 450 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 23 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 643.9 mg
- Vláknina 2973.3 mg
- Vitamín A 2973.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sherry, sójovou omáčku, směs pěti koření, zázvor a rozdrcený česnek. Směsí přelijeme očištěné maso, které jsme vložili do mísy, zakryjeme a necháme marinovat 1 hodinu.
-
2
Troubu předehřejeme na 190 stupňů, maso vyjmeme z marinády a marinádu uschováme. Maso vložíme do pekáče a pečeme 60 minut, občas potíráme marinádou.
-
3
Rozpůlíme papriky, zbavíme je semínek a každou polovinu rozkrojíme na tři stejné díly. V jiném pekáči je upečeme vedle masa, cca 30 minut.
-
4
V mezičase dáme po pánve vinný ocet, moučkový cukr a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme plamen a vaříme, aby se ze směsi stal sirup.
-
5
Upečené vepřové maso potřeme cukrovým sirupem. Necháme stát 5 minut, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou paprikou.