Červená vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 450 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 643.9 mg
  • Vláknina 2973.3 mg
  • Vitamín A 2973.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sherry, sójovou omáčku, směs pěti koření, zázvor a rozdrcený česnek. Směsí přelijeme očištěné maso, které jsme vložili do mísy, zakryjeme a necháme marinovat 1 hodinu.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů, maso vyjmeme z marinády a marinádu uschováme. Maso vložíme do pekáče a pečeme 60 minut, občas potíráme marinádou.

  • 3

    Rozpůlíme papriky, zbavíme je semínek a každou polovinu rozkrojíme na tři stejné díly. V jiném pekáči je upečeme vedle masa, cca 30 minut.

  • 4

    V mezičase dáme po pánve vinný ocet, moučkový cukr a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme plamen a vaříme, aby se ze směsi stal sirup.

  • 5

    Upečené vepřové maso potřeme cukrovým sirupem. Necháme stát 5 minut, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou paprikou.

Komentáře k receptu