Vepřové ražniči s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 25 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 840.9 mg
- Vláknina 5448.8 mg
- Vitamín A 5448.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na stejně velké kusy, dáme do mísy a přidáme švestky a meruňky.
-
2
V jiné misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a bobkové listy. Marinádou přelijeme maso s ovocem a promícháme. Necháme marinovat 1 hodinu v lednici.
-
3
Poté maso s ovocem vyjmeme z marinády (marinádu uschováme na potírání)a s bobkovými listy napichujeme střídavě na jehly. Rošt potřeme olejem a ražniči opékáme 15 minut, občas otočíme a potíráme uschovanou marinádou. Podáváme horké.