Zapečené nudle s uzeným a zeleninou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 4 g Pepř černý mletý
- 400 g Nudle široké
- 200 g Moravské uzené maso
- 4 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kudrnka
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1.5 l Voda pitná
- 1 dl Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 15 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 35.2 mg
- Draslík 156.9 mg
- Vláknina 3279 mg
- Vitamín A 3279 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme ve vodě s lžičkou soli podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na másle(50g) osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou petržel a mrkev, ochutíme solí, pepřem a paprikou, zalijeme vývarem a protlakem a necháme dusit. Uzené maso nakrájíme na kostičky, promícháme s nudlemi a rozložíme do zbytkem másla vymazaného pekáčku. Zalijeme hotovou omáčkou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.