Plněné zapékané cannelloni
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 60 g Šunka parmská
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 115 g Ricotta
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 8 ks Cannelloni
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 279.4 mg
- Vláknina 5752.5 mg
- Vitamín A 5752.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.
-
2
Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.
-
4
Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.
-
5
Podáváme horké.