Plněné zapékané cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 60 g Šunka parmská
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 115 g Ricotta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Cannelloni
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 279.4 mg
  • Vláknina 5752.5 mg
  • Vitamín A 5752.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.

  • 2

    Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.

  • 4

    Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu