Vepřové smažené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 350 g Vepřová kýta
  • 75 g Fazolové klíčky
  • 25 g Kaštany vodní
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 878.5 mg
  • Vláknina 9346.7 mg
  • Vitamín A 9346.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme ve woku olej, přidáme zázvor, rozetřený česnek, vepřové nudličky a smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Přidáme pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku bez semínek, rozpůlené vodní kaštany, fenykl a smažíme 3 minuty. Přidáme fazolové klíčky a smažíme minutu. Vyndáme z woku maso a zeleninu a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme čínské rýžové víno, cukr a kuřecí vývar. Smícháme solamyl s vodou na hladkou kaši a vmícháme směs do omáčky. Přivedeme k varu a povaříme, aby omáčka zhoustla. Do woku vrátíme maso a zeleninu a povaříme 2 minuty, aby se vše prohřálo a pokrylo omáčkou.

Komentáře k receptu