Vepřové smažené se zeleninou
Suroviny
- 350 g Vepřová kýta
- 75 g Fazolové klíčky
- 25 g Kaštany vodní
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Cukr třtinový
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 139 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 78.2 mg
- Draslík 878.5 mg
- Vláknina 9346.7 mg
- Vitamín A 9346.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme ve woku olej, přidáme zázvor, rozetřený česnek, vepřové nudličky a smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Přidáme pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku bez semínek, rozpůlené vodní kaštany, fenykl a smažíme 3 minuty. Přidáme fazolové klíčky a smažíme minutu. Vyndáme z woku maso a zeleninu a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme čínské rýžové víno, cukr a kuřecí vývar. Smícháme solamyl s vodou na hladkou kaši a vmícháme směs do omáčky. Přivedeme k varu a povaříme, aby omáčka zhoustla. Do woku vrátíme maso a zeleninu a povaříme 2 minuty, aby se vše prohřálo a pokrylo omáčkou.