Vepřové plátky s fazolemi
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Lilek
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 35 g
- Sodík 992 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 110.4 mg
- Draslík 1432.3 mg
- Vláknina 17594.8 mg
- Vitamín A 17594.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej, přidáme vepřové plátky a z obou stran je osmahneme do hněda. Poté je dáme stranou. Do výpeku dáme pokrájenou cibuli, zázvor, drobně pokrájené chilli papričky bez semínek, česnek, kmín, koriandr a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, pokrájený lilek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směs přivedeme k varu, vložíme zpět maso a pod pokličkou dusíme. Na chvilku vyndáme maso a přidáme do směsi fazole a smetanu. Poté vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a vše prohříváme 5 minut. Podáváme horké.