Masové koule s mátovou omáčkou
Suroviny
- 40 g Strouhanka
- 500 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 4 ks Ořechy vlašské
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 dl Vývar drůbeží
- 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1115 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 95 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 886.5 mg
- Vláknina 14854.2 mg
- Vitamín A 14854.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.
-
2
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.
-
3
Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.
-
4
Kuličky podáváme teplé.