Vepřové na ostružinách a jablkách
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 175 g Ostružiny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Jablka
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Víno růžové
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 23 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 688.9 mg
- Vláknina 9558 mg
- Vitamín A 9558 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.
-
2
Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.