Povidlové pirohy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 200 g Povidla švestková
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1070 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 707.4 mg
  • Vláknina 15070 mg
  • Vitamín A 15070 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál, kam jsme už nasypali mouku, přidáme vejce, sůl, měkký tvaroh a vypracujeme těsto, které na vále rozválíme na 3 cm silnou placku. Nakrájíme na čtverce, do každého čtverce dáme lžičku povidel, spojíme do trojúhelníku a okraje pomocí palců pořádně slepíme. Pirohy uvaříme ve vodě. Když vyplavou nahoru, jsou uvařené. Z vody je vybereme děravou vařečkou, dáváme do mísy, polijeme máslem a posypeme ořechy.

  • 2

    Máslo rozehřejeme na pánvičce do růžova, ořechy pomeleme, osladíme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu