Vepřové s omáčkou saté
Suroviny
- 75 g Chřest bílý
- 150 g Mrkev kořen
- 350 g Vepřová krkovička
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo arašídové
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 6 polévková lžíce Kokosové mléko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 168 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 511 mg
- Vláknina 13446 mg
- Vitamín A 13446 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkve pokrájíme na tenké tyčinky. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm pokrájené vepřové nudličky, pokrájenou cibuli, jeden stroužek česneku a vše smažíme 5 minut. Přidáme mrkev, pokrájenou papriku, chřest, zelené fazolky a dalších 5 minut smažíme.
-
2
Na saté omáčku dáme do rendlíku arašídové máslo, vločky chilli, kokosové mléko, rajčatový protlak a zbylý česnek a vše prohřejeme, aby se vše spojilo.
-
3
Hotovou masovou směs přelijeme omáčkou a ihned podáváme.