Bramborové košíčky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 52 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 373.7 mg
- Vláknina 7786.3 mg
- Vitamín A 7786.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu uvaříme v páře ve speciálním hrnci nebo na pařáku a rozkrájíme na menší kusy.
-
2
Vařené brambory rozmačkáme, přidáme mléko, 2 lžíce másla a sůl a vyšleháme hladkou kaši. Tu rozdělíme na tři díly, jeden necháme původní, do druhého všleháme žloutky a do třetího kečup. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme přímo na talíře kroužky, vždy všechny tři chutě na sebe a naplníme nakrájenou vařenou, osolenou zeleninou a dáme do trouby na mírno, aby se vše prohřálo. Podáváme polité horkým máslem.