Vepřové s ratatouille omáčkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Vepřové kotlety
- 4.7 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 913.1 mg
- Vláknina 4658.3 mg
- Vitamín A 4658.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kolečka a žampiony rozpůlíme. Vše dáme do pánve, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a drobně posekané bylinky. Vše přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut.
-
2
Předehřejeme gril. Z masa odřízneme tučné části, nakrájíme řízky, solíme a opepříme po obou stranách a potřeme olejem. Řízky opékáme 5 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 7 minut.
-
3
Řízky dáme okapat a podáváme s omáčkou.