Bramborové knedlíky plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 250 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 1121.3 mg
  • Vláknina 19755 mg
  • Vitamín A 19755 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu