Bramborové knedlíky plněné zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 1121.3 mg
- Vláknina 19755 mg
- Vitamín A 19755 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí podusíme doměkka a nasekáme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekané zelí a ještě krátce osmahneme. Osolíme a opepříme.
-
2
Vařené brambory rozmačkáme, přídáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Odkrajujeme malé kousky, uděláme z nich placku, kterou naplníme zelím, okraje stiskneme k sobě a v dlaních uválíme do kuličky. Vaříme asi 10 minut ve středně vroucí vodě. Vyjmeme děravou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.