Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 38.7 mg
- Draslík 536.6 mg
- Vláknina 3701.9 mg
- Vitamín A 3701.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šafrán vložíme do 60 ml teplé vody. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
2
Zatímco se těstoviny vaří, omyjeme čerstvý špenát. Listy vložíme do hrnce pouze s tou vodou, která ulpěla na listech. Dochutíme solí a pepřem. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek.
-
3
Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na vysokém ohni 5 minut, až je špenát měkký. Hrncem během dušení několikrát zatřeseme. Poté ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody a nakrájíme ho na kousky.
-
4
Ricottu smícháme se scezenou šafránovou vodou, špenátem, přilijeme jednu naběračku vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A vše důkladně promícháme.
-
5
Uvařené těstoviny slijeme. Těstoviny smícháme se směsí špenátu a ricotty. Můžeme servírovat s nastrouhaným parmezánem.