Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 330 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 38.7 mg
  • Draslík 536.6 mg
  • Vláknina 3701.9 mg
  • Vitamín A 3701.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán vložíme do 60 ml teplé vody. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 2

    Zatímco se těstoviny vaří, omyjeme čerstvý špenát. Listy vložíme do hrnce pouze s tou vodou, která ulpěla na listech. Dochutíme solí a pepřem. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek.

  • 3

    Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na vysokém ohni 5 minut, až je špenát měkký. Hrncem během dušení několikrát zatřeseme. Poté ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody a nakrájíme ho na kousky.

  • 4

    Ricottu smícháme se scezenou šafránovou vodou, špenátem, přilijeme jednu naběračku vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A vše důkladně promícháme.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme. Těstoviny smícháme se směsí špenátu a ricotty. Můžeme servírovat s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu