Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 500.2 mg
- Vláknina 1066.3 mg
- Vitamín A 1066.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.
-
2
Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.
-
3
Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.
-
4
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
-
5
Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.
-
6
Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.
-
7
Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.