Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rukola
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 388.8 mg
  • Vláknina 4517.3 mg
  • Vitamín A 4517.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Balsamico smícháme s olivovým olejem. Přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a necháme krátce louhovat.

  • 2

    Očištěnou a omytou rukolu nakrájíme na kousky. Očištěnou a omytou čekanku nakrájíme na čtvrtky, košťál odstraníme a čekanku nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Omytá rajčata rozpůlíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na salátovou mísu rozložíme rukolu, čekanku, rajčata a cibuli.

  • 4

    Stroužek česneku vyjmeme ze směsi oleje a octa, směs metlou rozmícháme a mírně osolíme. Nakapeme na salát, který ještě mírně opepříme. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu