Salát z rukoly a čekanky s třešňovými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 388.8 mg
- Vláknina 4517.3 mg
- Vitamín A 4517.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Balsamico smícháme s olivovým olejem. Přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a necháme krátce louhovat.
-
2
Očištěnou a omytou rukolu nakrájíme na kousky. Očištěnou a omytou čekanku nakrájíme na čtvrtky, košťál odstraníme a čekanku nakrájíme na malé kousky.
-
3
Omytá rajčata rozpůlíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na salátovou mísu rozložíme rukolu, čekanku, rajčata a cibuli.
-
4
Stroužek česneku vyjmeme ze směsi oleje a octa, směs metlou rozmícháme a mírně osolíme. Nakapeme na salát, který ještě mírně opepříme. Ozdobíme hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.