Těstoviny s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Hrášek
  • 350 g Chřest bílý
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Máta
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 365 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 320.8 mg
  • Vláknina 16811.8 mg
  • Vitamín A 16811.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky.

  • 2

    Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem.

  • 3

    Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu.

  • 4

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 5

    Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem.

  • 6

    Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu