Těstoviny s jarní zeleninou
Suroviny
- 130 g Hrášek
- 350 g Chřest bílý
- 75 g Máslo čerstvé
- 350 g Těstoviny konzumní
- 60 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Máta
- 4 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 365 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 320.8 mg
- Vláknina 16811.8 mg
- Vitamín A 16811.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme chřest. Odstraníme dřevnatou část stonku, špičky šikmo odřízneme, zbývající stonek nakrájíme šikmo na 4 cm dlouhé kousky.
-
2
Jarní cibulky a mladé mrkve nakrájíme stejným způsobem.
-
3
Stonky chřestu, mrkev a vyloupaný hrášek vaříme zvolna 7 minut v osolené vodě. Na poslední 3 minuty varu přidáme i špičky chřestu.
-
4
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
5
Zeleninu slijeme a vrátíme do hrnce. Podlijeme bílým vínem a vložíme máslo nakrájené na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání povaříme na prudkém ohni 2 minuty, aby se víno trochu vyvařilo a zelenina se spojila s máslem.
-
6
Uvařené těstoviny slijeme a přesypeme do mísy. Přimícháme uvařenou zeleninu, jarní cibulky a bylinky. Vše promícháme. Ihned podáváme posypané čerstvým nastrouhaným parmezánem.