Tagliatelle s bylinkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Tagliatelle
- 120 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Šalotka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička sušená
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 243.1 mg
- Vláknina 1734.9 mg
- Vitamín A 1734.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.
-
2
V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.
-
3
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
4
Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.
-
5
Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.
-
6
Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.