Tagliatelle s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Tagliatelle
  • 120 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 243.1 mg
  • Vláknina 1734.9 mg
  • Vitamín A 1734.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky.

  • 2

    V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty.

  • 3

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 4

    Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty.

  • 5

    Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi.

  • 6

    Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu