Cibulová omáčka k vařenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 74.5 mg
- Vláknina 1776.8 mg
- Vitamín A 1776.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli v pánvi na rozehřátém másle jemně osmažíme, přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostky bujonu a vaříme, aby se bujon rozpustil. V hrníčku rozšleháme vodu s moukou a za stálého míchání ji přiléváme do omáčky. Omáčku vaříme tak dlouho, až bude úplně hladká. Ke konci opepříme, osolíme a podle vlastní chuti přidáme pár kapek citrónové šťávy.