Žebírka vepřová na chilli
Suroviny
- 500 g Vepřová žebra
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 0.48 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 396.2 mg
- Vláknina 1960.5 mg
- Vitamín A 1960.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odstraníme z žebírek tučné části. Každé žebírko rozdělíme na 4 kusy a dáme na talíř.
-
2
Smícháme v misce víno, solamyl, sójovou omáčku, cukr a touto směsí přelijeme kusy žebírek. Necháme marinovat 45 minut.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej, přidáme do něj žebírka a smažíme 3 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
-
4
Z woku odlijeme olej a necháme tam jen jednu lžíci oleje. Přidáme pokrájenou jarní cibulku, nasekaný česnek, černou fazolovou omáčku, chilli papričku a smažíme 40 vteřin. Přidáme do woku žebírka, promícháme, přilijeme vodu a dusíme 10 minut pod pokličkou.
-
5
Přidáme pokrájenou papriku, cibuli a povaříme 2 minuty.
-
6
Podáváme horké.