Ovesné vločky s mrkví
Suroviny
- 80 g Ořechy vlašské
- 100 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Jablka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cukr skořicový
- 2.5 dl Kokosové mléko
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Lněné semínko
- 1 polévková lžíce Meduňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 203 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 353.2 mg
- Vláknina 18219.5 mg
- Vitamín A 18219.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme kokosovým (nebo kravským) mlékem na 1 hodinu.
-
2
Oloupaná jablka s mrkví omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do druhé mísy. Přidáme lněné a sezamové semínko a vše ochutíme skořicovým cukrem, medem a citronem. Nakonec přimícháme namočené ovesné vločky.
-
3
Směs dáme do misek, ozdobíme vlašskými ořechy a omytými lístky meduňky.