Řízky vepřové na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Cibule červená
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 548.6 mg
  • Vláknina 5471.5 mg
  • Vitamín A 5471.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na talíři smícháme mouku, sůl, pepř, šalvěj. Poprášíme řízky po obou stranách touto směsí.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi máslo a olej, přidáme řízky a smažíme po obou stranách 7 minut. Vyndáme je a udržujeme teplé. Tekutinu z pánve uschováme.

  • 3

    V citronové šťávě namočíme pokrájenou cibuli na kolečka a smažíme s cukrem a rajčaty cca 5 minut.

  • 4

    Řízky podáváme se směsí rajčat a cibule.

Komentáře k receptu