Vepřové řízky neapolské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 77.2 mg
- Draslík 588 mg
- Vláknina 4059.5 mg
- Vitamín A 4059.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata a necháme vařit 5 minut, aby omáčka zhoustla.
-
2
Maso pečeme z každé strany v předehřátém grilu 5 minut. Poté dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve přidáme vypeckované černé olivy a pokrájenou bazalku a promícháme.
-
3
Porce masa vložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a ihned podáváme.